Beste buren uit Koedijkslanden, Slingenberg en Berggierslanden,

Goed nieuws: De proef met de deelauto wordt verlengd tot medio 2025! Met dank aan de gemeente Meppel.

Onze ambities zijn groter. Volgens ons is een pilot met 1 auto geen deelauto! Wij willen in Koedijkslanden, Slingenberg en Berggierslanden een deelauto voor iedere buurt, waar er maar behoefte is bij bewoners. Daarnaast gaan we voor een (nader te bepalen) centrale locatie, voor meerdere deelauto’s op de piekmomenten. Dan is er altijd en voor iedereen een deelauto beschikbaar.

Al in 2023 willen we minimaal 2 elektrische deelauto’s laten rondrijden. In 2024 groeit dat naar 4 deelauto’s. Eind 2025 rijden er 8 deelauto’s in onze wijken. En geen pilot voor 3 jaar, maar voor altijd. Dat geeft bewoners de zekerheid om daadwerkelijk afscheid te nemen van hun (2de) auto.

Dit plan hebben wij besproken met JustGo; de leverancier van de huidige elektrische deelauto. Zij ondersteunen onze ambitie. Gezien de omvang van onze wijk(en) en de maatschappelijk trend is dat haalbaar. JustGo staat garant voor het leveren van 8 elektrische deelauto’s de komende 2 jaar. Ook de financiering (met dank aan de gemeente) is al rond om te kunnen opschalen. Een gebruikshandleiding en een projectwebsite zijn beschikbaar.

Het enige wat nog mist zijn enthousiaste buren en buurten, die de (volgende) deelauto willen adopteren.

Woon jij in Koedijkslanden, Slingenberg of Berggierslanden? Heb je interesse in een deelauto? Wil jij samen met je buren een deelauto gaan gebruiken? Wil je graag met ons en andere buren zorgen voor een elektrische deelauto in jouw buurt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website!

tot later …
duurzaamBerggierslanden.nl