beste buren …

De gemeente Meppel organiseert op dinsdagavond 10 mei een bijeenkomst als start voor het maken van een Wijkuitvoeringsplan (kortweg WUP). Het WUP beschrijft de wijze waarop onze wijk de komende jaren aardgasvrij wordt.

Klik op de brief om meer te lezen over het programma, waaronder een speciale padeltraining voor kinderen van 6 t/m 12 jaar! De aanmeld link in de brief werkt niet. Klik of scan daarom onderstaande QR-code, als u wil deelnemen aan de bijeenkomst.

De bijeenkomst is een initiatief van de gemeente Meppel. Wij zijn als duurzaam Berggierslanden ook aanwezig. Ook komt er iemand uit de kopgroep Warmtepompen aan het woord. Wij zijn erg benieuwd naar jullie reacties tijdens deze avond. De volgende twee vragen zijn voor ons relevant:

  1. Voelt iedereen zich comfortabel bij het uitgangspunt om te kiezen voor all-electric (met een verzwaard elektriciteitsnet in Berggierslanden). Zo niet … welke onzekerheden leven er nog bij u?
  2. Op welke manier denkt iedereen de komende jaren de overstap naar aardgas-loos wonen te kunnen gaan maken? Wat en wie heeft u als bewoner daarbij nodig? Dus wat willen wij als bewoners opnemen in het wijkuitvoeringsplan voor Berggierslanden?

Berggierslanden krijgt volgens de Warmtevisie als eerste wijk een wijkuitvoeringsplan. De andere wijken in Meppel volgen spoedig. In het traject naar de warmtevisie hebben wij al een reactie gegeven op het principe ‘volledig elektrisch’ in het blog-bericht ‘Wat vinden wij van de Warmtevisie‘. Op basis van een enquête binnen de wijk schreven wij het blog-bericht ‘Wat vinden jullie van de Warmtevisie‘. Tevens hebben wij een verslag geschreven over de behandeling van de Warmtevisie in de gemeenteraad.

Deze berichten geven een beeld van mogelijke afwegingen. Wellicht helpt het u om een compleet beeld te vormen. Deze berichten dateren nog uit 2021; dus voor het uitbreken van de oorlog in Ukraine. Sterk(-er) stijgende energieprijzen en een verminderde leveringszekerheid vanuit Rusland, speelden destijds in mindere mate een rol. 

 tot 10 mei …

Duurzaam Berggierslanden