Beste buren,

In 2018 hebben wij een collectieve inkoop zonnepanelen georganiseerd. Dit was een overweldigend succes. Ruim 100 huishoudens in Berggierslanden kozen direct voor de aanschaf van zonnepanelen. Ook de jaren erna kochten veel buren zelfstandig zonnepanelen bij een leverancier. Dat is beter voor het klimaat, maar ook lekker voor je portemonnee. Zeker met de nu sterk stijgende energieprijzen. Wij zullen nog een nieuwe zonneschouw organiseren, maar we hebben sterk de indruk dat inmiddels de meerderheid in Berggierslanden zonnepanelen op het dak heeft liggen. Overweeg je alsnog zonnepanelen op je eigen dak, kijk dan voor meer informatie op bij de wijkactie collectieve inkoop zonnepanelen.

De aanschaf van zonnepanelen (pv-panelen) op je eigen dak is financieel de meest lucratieve optie. Ook een oost of een west-oriëntatie van deze zonnepanelen zijn inmiddels financieel rendabel. Desondanks kunnen er in jouw situatie belemmeringen zijn voor zonnepanelen op het eigen dak. Mogelijk is je dakoppervlak niet geschikt, vindt je het teveel gedoe of heb je gewoon liever geen zonnepanelen op je dak liggen. In dat geval is een energie-coöperatie een te overwegen optie.

Recentelijk is de energie-coöperatie Energiek Slingenberg opgericht. Voor zover wij weten is dit de eerste energie-coöperatie die beschikbaar is voor de postcode 7944.

Wil je meer informatie of wil je gelijk meedoen, lees het bericht wijkactie energie-coöperatie

tot later …
duurzaam Berggierslanden