In 2023 konden buren bio-dynamische groentepakketten ontvangen. Deze pakketten werden verbouwd door door Michaël en Salomé in Ruinerwold. Helaas kunnen zij in 2024 deze grond niet meer pachten. Gelukkig kunnen zij hun werk voortzetten op ‘Schloss Bedheim’ in Thüringen (Duitsland). Dit is de volgen via Instagram: https://www.instagram.com/schloss_gaertnerei_bedheim of via de website: https://www.schlossgärtnereibedheim.de

Gelukkig hebben we voor de buren in Meppel (en Berggierslanden) een nieuw initiatief kunnen vinden:

Beste allen,

Vorig jaar ben ik (Joshua Schalk)  een project gestart van 600 m2 begonnen op het land van de kinderopvang Maminka te Havelte. Daar heb ik groenten geteeld voor de warme lunches voor de kinderen en de werknemers. Het project was zeer geslaagd, maar er was meer oogst dan er ooit gegeten kon worden. Daarom gaan wij komende seizoen (2024) ook een groentepakket abonnement aanbieden.

Het concept blijft gelijk aan de opzet in 2023. U betaalt vooraf voor het hele seizoen en mag vervolgens wekelijks uw groentepakket ophalen. Het groentepakket bevat minstens 5-6 verschillende groentesoorten bevatten en in het hoofdseizoen zal dat oplopen tot een hele rijke variatie. Als deelnemer deelt u in de overvloed maar ook in de risico’s die de natuur ons biedt. Dus een bij een slechte oogst zijn de pakketten tijdelijk kleinere of is er minder variatie. We hopen op en streven weer naar een even rijkelijke oogst als in 2023!

Om de teelt goed in te richten helpt het als u zo snel mogelijk uw vragen, interesse en/of aanmeldingen doorgeeft. Liefst vóór het einde van maart, maar uiterlijk 15 april. De pakketten starten vanaf de eerste week van juni tot de aan de kerst.

De kosten voor een pakket zijn:

  • €15 per week voor het basispakket
  • €20 per week voor het dubbele basispakket
  • eventueel oplopend naar €30-€40 per week voor echt grote huishoudens

Vermenigvuldigd door 30 weken betaal je dus voor het basispakket €450 vooruit en €600 voor het dubbele, alle bedragen zijn inclusief BTW.

Bij 10 aanmeldingen gaan we rustig samen door met een klein clubje.

Bij 50 aanmeldingen gaann we in samenwerkiung met een biodynamisch bedrijf in buurt een extra stuk tuin maken.

Als er veel vraag naar is gaan we een ‘stads’-afhaalpunt in Meppel te organiseren.

met vriendelijke groe(n)ten,

Joshua Schalk

 

contact-gegevens

06-26284273

schalkjoshua@gmail.com

Veendijk 22a, 7971 RR Havelte