In het voorjaar van 2022 hebben wij de collectieve inkoop van sedumdaken in Berggierslanden georganiseerd. Voor deze 11 nieuwe groene daken, ontvingen de buren 50% subsidie vanuit het waterschap Drents Overijsselse Delta. Destijds was een collectieve aankoop noodzakelijk om voor subsidie in aanmerking te komen. Vanaf nu is dat niet meer verplicht. Ook als individueel huishouden kun je subsidie aanvragen. Lees meer over deze subsidievoorwaarden op: https://subsidieaanvragen.nl/gemeente/meppel/

De 10 voordelen van sedum op je eigen dak kun je nalezen in ons blogbericht. Nog niet overtuigd? bekijk dan het filmpje hiernaast. Let vooral ook op de invliegende  hommels!

Even een rekenvoorbeeld: Een doe-het-zelf pakket van Groendak.nl kost op dit moment volgens de website €44,95/m2. Bij een laagdikte van 8-20 cm kun je een subsidie aanvragen van €20,00/m2.

Naast een sedumdak kun je overigens ook subsidie aanvragen voor: een regenton, regenzuil, regenschutting, planten van een boom, bestrating verwijderen, infiltratiekratten plaatsen of het nuttig gebruik van regenwater. Voor het afkoppelen van een regenpijp kun je in Berggierslanden overigens geen subsidie aanvragen, want dat is al bij de aanleg van onze wijk geregeld.