Bij onze zoektocht naar de beste energieleverancier met een dynamisch contract komen wij uit bij Tibber. In dit artikel laten we zien dat Tibber veel verder gaat in haar diensten dan wat je van een reguliere energieleverancier gewend bent.

De Zweedse Daniel Lindén en de Noorse Edgeir Vårdal Aksnes werkten allebei jarenlang in de energiesector. In 2016 richten ze hun eigen energieleverancier op: Tibber. Eerst actief in Noorwegen en kort daarna ook in Zweden. Op 27 mei 2020 zijn ze gestart met de verkoop van stroom in Duitsland. In oktober 2020 rapporteerde het bedrijf 100.000 klanten. Vanaf 2022 is Tibber ook actief op de Nederlandse markt. Inmiddels heeft Tibber meer dan 500.000 klanten in deze vier landen. Ze zien zichzelf niet als een energieleverancier, maar als een tech-bedrijf. Door te investeren in soft- en hardware willen ze hun klanten de beste technieken bieden. Op deze manier krijgen consumenten hun energiezaken weer onder controle.

Tibber Pulse

Bij een dynamisch contract is een gebruiksvriendelijke app een ´must´ om zowel je verbruik als de actuele stroomprijs te monitoren. Tibber geeft je de mogelijkheid om je eigen smartphone (en die van al je huisgenoten) te verbinden met je eigen slimme meter via de Tibber Pulse. Je ziet dan realtime je actuele verbruik en het stroomtarief voor de komende 24 uur. Zie de vlog hiernaast over de Tibber Pulse. De Pulse kun je aanschaffen via de ´Tibber Store´en kost momenteel 50 euro.

Tibber maakt geen reclame. De marketing verloopt via (tevreden) bestaande klanten. Als een nieuwe klant zich aanmeldt, krijgen zowel de nieuwe als de bestaande klant een shoptegoed van 50 euro voor in de Tibber Store. Dus maak zowel jezelf als je buren, familie en vrienden blij! Is nog geen van jullie een bestaand klant bij Tibber, gebruik dat de link onderaan dit artikel. Zo schaf je zonder extra kosten een Tibber Pulse aan.

Tibber app: Realtime stroomprijs en stroomverbruik

De Tibber-app kun je installeren vanuit de Play Store (Android) of de Apple Store (Apple). Nadat je de Pulse hebt aangesloten op je slimme meter via de P1-poort kun je deze via Wifi verbinden met de Tibber-app. De app biedt veel mogelijkheden. Zo zie je in de app de uurprijs van stroom voor vandaag en (vanaf 14:00u) ook de prijzen van morgen. Ook zie je real-time je netto stroomverbruik of juist stroomproductie, als je zonnepanelen hebt. Op basis daarvan kun je beslissen wanneer het de beste tijd is om je auto op te laden of een wasje te draaien.

Power-ups en Tibber Store

Het verbinden van apparaten noemen ze bij Tibber: Power-ups. Op deze manier kun je automatische sturen op voordelig stroomverbruik. Momenteel kun je verbinding maken met:

  • laadpalen : Zaptec, Charge Amps, Go-e, Easee, Wallbox, (per Q2 2024 ook Alfen)
  • omvormers : SolarEdge, Solis, SMA, Growatt, Fronius, Huawei
  • EV´s : Audi, BMW, Hyundai, Jaguar, Kia, LandRover, Mini, Nio, Polestar, Porsche, Tesla, Volkswagen, Volvo, Volvo Recharge en Skoda
  • Warmtepompen : Panasonic, Ngentic, Nibe F-serie, Nibe S-serie, CTC
  • Electrische verwarming: Adax, Mills 1.0, Mills 2.0
  • Home Automation: Future Home, Athom Homey
  • Sensoren : Tado, Telldus, Sensibo, Netatmo

Enkele van deze producten kun je als klant ook met korting kopen in de Tibber Store.

Grid Rewards

Op 5 maart 2024 introduceerde Tibber Grid Rewards. Als je Tibber toestaat om apparaten te koppelen kun je Grid Rewards verdienen. Op deze manier wordt stroomnet in balans gehouden. Hiervoor krijgt Tibber een vergoeding van Tennet, die aan de klant wordt doorberekend.

Deze dienst wordt stap voor stap uitgerold. Het is nu beschikbaar voor klanten van Tibber met een laadpunt van Zaptec, Easee, Wallbox of Go-e. Binnenkort ook Alfen, een veel gebruikte laadpaal in onze wijk.

Later wordt het systeem verder uitgebreid door koppelingen met EV´s, warmtepompen en de omvormer van zonnepanelen. Grid Rewards leveren je geld op. Hiernaast staat een schermafbeelding vanuit de app, na het eenmalig opladen van een EV met 40 kWh. Lees hier meer over Grid Rewards op de website van Tibber.

Missie

Wil je meer weten over de missie van Tibber? Luister dan naar de Podcast van Doe Duurzaam met daarin Rens Schoorl; manager Nederland bij Tibber.

Hierbij de link met naar een uitnodiging voor Tibber de welkomstkorting:  https://invite.tibber.com/7w18iuim

Werkt bovenstaande link niet om een tegoed van 50 euro te ontvangen, stuur ons dan een bericht met je e-mail of je Whats-app nummer via ons reactieformulier. Dan sturen we je een persoonlijke welkomstcode.

Bovenstaand bericht is geen persoonlijk advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het bericht dient uitsluitend ter inspiratie van bewoners uit Berggierslanden om duurzame alternatieven in overweging te nemen. Help jij ons om de informatie uit dit bericht actueel en objectief te houden? Meld uw perspectief en relevante aanvullingen in een reactie op dit bericht. Wij zullen dit bericht indien nodig aanpassen. Op deze manier houden we al onze buren op de hoogte.