Hallo buren,

Misschien hebben jullie het al gezien. Er vinden momenteel werkzaamheden plaats in onze wijk bij de Valeriaan en de Leeuwentand. In de grond wordt er gegraven, de stoep en parkeerplaatsen liggen open, overal kabels en er wordt een transformator bijgeplaatst. Wat is hier aan de hand?

Op 23 februari 2023 heeft de gemeenteraad het warmteplan voor Berggierslanden vastgesteld. Het uitgangspunt is dat onze wijk op termijn overstapt naar all-electric en volledig stopt met aardgas. Bewoners zetten stappen in hun eigen tempo. Enexis is nu alvast aan de slag gegaan met de verzwaring van het elektriciteitsnet van Berggierslanden. Dan kunnen we (nu en in de toekomst) allemaal onze warmtepompen. elektrische auto’s en (openbare) laadpalen van voldoende stroom voorzien. De netverzwaring zorgt er ook voor dat de stroomproductie van onze PV-panelen vlot kan worden afgevoerd via het net.

Deze werkzaamheden zorgen nu tijdelijk voor overlast. Het voordeel is dat Enexis nu al rekening houdt met een volledige overstap naar all-electric van onze wijk. Om de overlast te beperken worden werkzaamheden waar mogelijk gefaseerd uitgevoerd.

Kortom nu enige overlast, maar straks een (nog) duurzamere en prettig leefbare wijk.

tot later …
duurzaamBerggierslanden.nl